Esitykset

Ilvekset kuin veljekset

ilveksetL.jpg

Ilvekset kuin veljekset -nukketeatterinäytelmä kertoo pienestä Otto-nimisestä ilveksestä, jonka G.Bardi ja Leo Bardi ovat adoptoineet kuumaan eteläiseen maahan. Otto on kotoisin pohjoisesta, haikaran tuoma seudun ainoa ilves ja hän tuntee itsensä erilaiseksi ja yksinäiseksi. Paahtava etelän aurinko polttaa pilkkuja Oton ihoon ja hänen täytyy suojautua kuumuudelta. Otto löytää kuitenkin helpotuksen luolan viileydestä. Samalla hän löytää sattumalta uuden harrastuksen ja sen myötä myös ystäviä.

Ilvekset kuin veljekset – näytelmä pohjautuu Petra Heikkilän samannimiseen lasten kuvakirjaan, ja sopii parhaiten 3 – 8-vuotiaille lapsille.

Esitys on päiväkoti-ikäisille ja alakoululaisille suunnattu näytelmä, jonka kantavina teemoina ovat ystävyyden kaipuu, erilaisuuden kokemus, oman identiteetin muodostus ja ystävyyden luoma yhteyden tunne.

Dramatisointi ja ohjaus: Teija Sivula
Visualisointi: Heini Maaranen
Musiikki: Tapani Rinne
Näyttelijä: Ilpo Mikkonen
Esityksen pituus n. 30 minuuttia.

Hinta alkaen 420 euroa.
Ensi-esitys Helsingin Annantalossa syyskuussa 2016

Tuiki joulupuu

hiiri_mainos2

Asta Korkeamäki & Salla-Marja Hätinen

Iitu-hiiri näkee isänsä kanssa ikkunasta maailman kauneimman joulukuusen. Hän tahtoisi myös koristella oman kuusen, mutta mistä joulupuu ja koristeet? Isä kertoo kuusen löytyvän metsästä, mutta koristeita ei ole. Iitu päättää lähteä etsintämatkalle, yksin, isänsä varoittelusta huolimatta. Iitu kohtaa tutkimusmatkallaan tuntemattomia metsän asukkeja ja kotieläimiä, joiden vaarallisuudesta hänellä ei ole aavistustakaan. Rohkea ja sinnikäs hiirulainen pinnistelee koristeiden löytämiseksi ja niitä kertyykin, mutta ei tarpeeksi. Väsymys käy Iitun käpälään. Hiirulaisen joulumieli on kuitenkin tällä välin tarttunut eläimiin. Iitua odottaa maailman kaunein tuikkiva yllätys!

Tuiki joulupuu on Gaby Hansenin ja Christine Leesonin lasten kuvakirjaan pohjautuva nukketeatteriesitys, ja se sopii kaikenikäisille. Sen teemana on sinnikkyys ja omaan tekemiseen uskominen. Kun omat voimat loppuvat, ystävät ja kylän eläimet yhdistävät voimansa. Pienen hiiren pienestä ajatuksesta kasvaa kauneutta, ystävyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Näytelmä pohjautuu Tuiki joulupuu -nimiseen lasten kuvakirjaan (Kustannus Oy Satusiivet-Sagovingar Ab/ Lasten parhaat kirjat, Helsinki)

Käsikirjoitus: Ilpo Mikkonen
Ohjaus: Teija Sivula
Nuket: Asta Immonen
Lavastus: Ilpo Mikkonen, Asta Immonen
Musiikki: Salla-Marja Hätinen

Hinta alkaen 420 euroa.

 

Satusafari

satusafari.jpg

Siellä missä tarinamme kulkee, taivas on korkealla kuin kuu ja maa on punainen kuin ketun turkki. Satusafari vie Sinut mukanaan Afrikkaan, savannin eläinsankareiden maailmaan. Matkalla tapaamme mm. helmikanan, kirahvin, virtahevon ja tietysti norsun.

Rainer Kauniston upeasti visualisoima esitys on kertomus siitä miten pieni voikin olla suuri. Se on myös tarina avunannosta ja viisaudesta, kauneutta ja kutkuttavaa jännitystä unohtamatta.

Käsikirjoitus: Afrikkalaisten eläintarinoiden pohjalta Ilpo Mikkonen.
Ohjaus, nuket ja visualisointi: Rainer Kaunisto.
Musiikki: Laura Antikainen, Ilkka Antikainen, Maija Karhinen-Ilo ja Ilpo Mikkonen
Näyttelijä: Ilpo Mikkonen

Tilauksesta luoksenne: Satusafarin hinta on alkaen 420 euroa ( toinen esitys samassa tilassa samana päivänä 290 euroa). Pystytysaika 2 h, purku 1h. Tilantarve 2 X 3 metriä. Muualle tilattaessa lisätään matkakustannukset tapauskohtaisesti. Maksimi yleisömäärä 150 henkilöä.

Käy lukemassa kommentti esityksestä tästä painamalla.

 

Onnenhetkiä

onnenhetkiaL

Esityksen päähenkilö on puutarhuri. Hän rakastaa suuresti omaa työtään ja hoitaa ja hellii jokaista siementään, jonka hän maahan laittaa. Puutarhuri kastelee ja kasvattaa rakkaudella kukkiaan.

Eräänä päivänä yhdestä ruukusta kasvaakin jotakin odottamatonta. Onko se unta vai tottako lienee. Se mikä ruukusta nousee, saa puutarhurin sydämen sykkimään uudella, ennen kokemattomalla tavalla.

Onnenhetkiä on tarina huolenpidosta, onnesta ja rakkaudesta. Onnenhetkiä on sanaton, nukketeatterin keinoin tehty katuteatteriesitys kaikenikäisille.

Näyttelijät: Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen
Käsikirjoitus, nuket ja lavastus: Anne Lihavainen
Näyttelijäntyön ohjaus: Teija Sivula

Esityksen pituus n. 20 minuuttia.

Ensiesitys toukokuussa 2016.

Musta kana

mustakanal

mustakana2s

Eräällä maatilalla valkoisten kanojen parvessa elää musta kana. Se on muuten aivan tavallinen kana, mutta se munii kummallisen muotoisia munia. Erikoisen taitonsa takia musta kana on kanalan onnettomin ja hyljeksityin munija. Nokkelan jäniksen avustuksella sorsittu musta kana saa yllättävän kutsun, josta muut kanat ovat voineet vain uneksia. Musta kana löytää ilon ja paikkansa maailmassa. Se oppii luottamaan omiin taitoihinsa.

Musta kana myös ruotsiksi: Den svarta hönan

På en bondgård i en flock med vita höns lever det en svart höna. Det är en alldeles vanlig höna, förutom att den värper ägg i de mest konstiga former. P.g.a. sin ovanliga förmåga är den svarta hönan hönsgårdens olyckligaste och mest förkastade värpande höna. Med den fiffiga harens hjälp får den svarta hönan dock en oväntad inbjudan, som de andra hönorna bara kunnat drömma om. Den svarta hönan hittar glädjen och sin plats i världen. Den lär sig lita på sina egna förmågor.

Musta kana -nukketeatteriesitys on musiikkipitoinen eläintarina, joka sopii päiväkoti- ja alakouluikäisille. Näytelmän teema on erilaisuuden hyväksyminen ja omiin taitoihin luottaminen. Esityksen kesto on n.35 minuuttia ja se toteutettu pääosin käsi- ja sauvanukein. Näytelmä sopii erityisen hyvin pääsiäisen aikaan, mutta myös muina vuodenaikoina esitettäväksi. Esitys sopii myös ulkoilmatapahtumiin. Mustan kanan käsikirjoitus pohjautuu Satusiivet -kustantamon samannimiseen lasten kuvakirjaan.

Musta kana -esityksen hinta on alkaen 420 euroa, toinen näytös samassa tilassa, samana päivänä 290 euroa.

Käsikirjoitus, toteutus ja esittäminen: Ilpo Mikkonen

Musiikki: Ilpo Mikkonen, Bojan Baric

Sibeliuksen satu

Sibeliuksen_Satus.jpg

Sibeliuksen satu on Jean Sibeliuksen musiikkiin pohjautuva visuaalinen, sanaton esitys kaikenikäisille. Satu on myös Sibeliuksen nuorena säveltämä, merkittävä sävelruno. Suomalainen mytologia, luonto ja eläimet ovat pääosassa niin esityksessä kuin Sibeliuksen musiikissakin.

Sibeliuksen satu esitetään kahden näyttelijän voimin, naamio- ja nukketeatterin keinoin.

Ohjaaja: Oili Sadeoja
Näyttelijät: Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen.
Tekniset tiedot: Tilavaatimus n. 6 x 5 metriä. Voidaan esittää myös ulkona.

Hinta alkaen 650 euroa.

Rohkea Verneri

Matkalaukkuteatteriesitys, Ensi-ilta Herttoniemessä 8.3.2013

Rohkea Verneri

“Mökillä on liikaa itikoita ja paarmoja, muttei telkkaria eikä pleikkaria..”

Verneri on tullut kesämökille vanhempiensa kanssa. Isä ja äiti ovat mökkielämästä innoissaan, varsinkin saunomisesta ja uimisesta. Vernerin mielestä mökillä ei ole mitään tekemistä ja hän inhoaa kylmää vettä. Järvi tuntuu pelottavalta, siellä voi asua vaikka Hirmuhauki. Eräs kesäpäivä muuttaa kuitenkin kaiken. Järveltä kuluu uikutusta; joku on avun tarpeessa! Nyt tarvitaan rohkeaa Verneriä.

Rohkea Verneri -nukketeatterinäytelmä sai alkunsa HUS:n Lastenklinikan leikkiosaston henkilökunnan toiveesta saada pieni, helposti liikuteltava esitys, jota voisi esittää myös potilashuoneissa.

Näyttelijä: Ilpo Mikkonen, Nukketeatteri PikkuKulkuri
Käsikirjoitus:Tekstihautomossa Titta Halinen, Anne Lihavainen, Ilpo Mikkonen ja Bojan Baric
Ohjaus: Anne Lihavainen
Nuket ja lavastus: Ilpo Mikkonen ja Anne Lihavainen
Suositus: Kaikenikäisille lapsille.
Kesto: 20 min.
Tekniset tiedot: Sopii tilaan kuin tilaan ja paikkaan kuin paikkaan, myös ulos. Yleisömäärä rajattu, n. 25 henkilöä/näytös. Rakennusaika 30 min, purkuaika 15 min.

Hinta: alkaen 420 euroa (sis. 2 näytöstä kahden tunnin aikana tai 1 näytöksen + kalamarionettityöpajan). Työpajassa valmistetaan oma marionettikala, jolla näytellään vesimaisemassa. Työpajan kesto noin 45 minuuttia . Työpajan tarvikkeet sisältyvät hintaan.